Paks jövője 2014

A nyolc éve megkezdett munka folytatásához kérünk Önöktől felhatalmazást.

Az ésszerű, takarékos gazdálkodáshoz, a nyugodt városi légkör biztosításához, a szükséges változtatásokhoz.

Októbertől a - korábbihoz képest - kisebb létszámú képviselő-testület tagjainak felelőssége jelentősen megnő. Kérjük a város lakosait, hogy javaslataikkal, ötleteikkel segítsék munkánkat, a következő négy évben is bizalommal forduljanak képviselőikhez.

A folytatás

A folytatás

"Nagyra vihetjük, csak magunkban keressük az erőt, ’s mindenen fogunk diadalmaskodni."

Gyógyfürdő

Gyógyfürdő

A reumatikus és nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas – régóta várt – városi gyógyfürdő 2012-ben fogadhatja a gyógyulni vágyókat.

Kommunális-hulladék gyűjtés

Kommunális-hulladék gyűjtés

Paks és hat kistérségi település hulladékgazdálkodási társulást alapított a lakossági hulladékok hatályos jogszabályok szerinti közös gyűjtésére.

Szennyvíztisztító telep

Szennyvíztisztító telep

Új, 3600 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telepet építünk, így a város által kibocsátott szennyvíz fizikai és teljes biológiai tisztítás után kerül a Dunába.

Egészségügyi ellátás

Egészségügyi ellátás

A következő négy év során a fizioterápiás kezelések az új balneológiai központban (gyógyfürdőben) kapnak helyet.

Turizmus-fejlesztés

Turizmus-fejlesztés

Egy, a közelmúltban beadott pályázatban komplex turisztikai termékcsomagok kialakítására törekedtünk, együttműködve a városi civil szervezetekkel.

Tudja-e Ön?
 • hogy az önkormányzat tizenhét intézmény (egészségügyi, szociális, oktatási, közművelődési) fenntartásáról és működtetéséről gondoskodik?
 • hogy az önkormányzat a kötelező feladatok magas szintű ellátása mellett a lakosság igényeinek kiszolgálása érdekében nem kötelező feladatokat is ellát (mint pl. szakorvosi rendelőintézetet üzemeltet, középiskolákat, művészeti iskolát működtet, képtárat, múzeumot tart fenn)?
 • hogy évente az egy gyermekre jutó állami normatívát kiegészítő önkormányzati támogatás összege óvodai ellátás esetén 365 ezer forint, általános iskolában 354 ezer forint?
 • hogy egy gyermek fejlesztésére a bölcsődétől a középiskola végéig az állami támogatás mellett önkormányzati forrásból 6 millió 800 ezer forintot költünk?
 • hogy a helyi szociális juttatások éves összege több mint 120 millió forint (lakásfenntartási támogatás, ingyenes tanulóbérlet, cigány tanulók ösztönző támogatása, átmeneti szálló üzemeltetés, stb.) ?
 • hogy 500 ezer m² virágosított felületről, parkról gondoskodik az önkormányzat, és ennek éves költsége 128 millió forint?

... és azt is tudja

 • hogy az átlagosnál magasabb szintű települési közszolgáltatásokat az átlagosnál alacsonyabb szolgáltatási díjakkal szervezi meg a város vezetése?
 • hogy az országos átlagnál stabilabb munkahelyekkel és magasabb jövedelmekkel rendelkeznek a paksiak?
 • hogy az országban 12,6%, Tolna megyében 13,7%, a kistérségben 10,2%, Pakson pedig 7% a munkanélküliségi mutató?
 • hogy élen járunk olyan, az életminőséget befolyásoló objektív mutatókban, mint a városi szilárdburkolatú utak aránya, a 100 lakosra jutó víz és szennyvízbekötések száma, a 100 diákra jutó pedagógusok száma vagy a 100 lakosra jutó orvosok száma?
 • hogy az átlagosnál alacsonyabbak a sportrendezvények, a múzeum, a strand és uszoda belépődíjai?
Várom kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: