Következő lap
Előző lap

Közművelődés, kultúra, sport

Közművelődés

Az 1956-os forradalom emlékműve, a Haza Bölcse, Deák Ferenc tiszteletére állított szobor jelzi, hogy múltunk értékeit tiszteljük, megőrizzük.

Az európai színvonalú, kortárs képzőművészeti alkotásokat befogadó Paksi Képtár létrehozása, valamint a lussoniumi római kori erőd maradványainak feltárása tükrözi, hogy egyszerre foglalkoztat bennünket - a város jövőjének szempontjából meghatározó jelentőségű - múlt és jelen.

A mindenkori városvezetés fontos feladatának tekintette a sportolási lehetőségek biztosítását, a sportolók támogatását. Az önkormányzat az elmúlt két ciklus során több mint 600 millió forintot költött a Paksi Sportegyesületben zajló sport-tevékenységek tárgyi feltételeinek biztosítására: új klubházat, beléptető épületet épített, felújította a PSE sportpálya melletti öltözőt. Lelátókat, műfüves pályákat alakított ki. Leburkolta a sporttelep előtti területet, parkolókat létesített. Teniszsátrat épített, bővítette, felújította a dunakömlődi futballpálya épületeit. Mindezeken túl félmilliárd forint működési támogatást adott.

 

Számadás

Beruházások, fejlesztések 2003-2010
A fegyelmezett, szigorú gazdálkodás nem öncélú. Az éves költségvetéseknek a város működtetése mellett fedezetet kell biztosítania a települési vagyon megőrzésére

Útfelújítások
Folytatódott közútjaink tervszerű felújítása, szükség szerint kicseréltük a pályatest alatti közművezetékeket, illetve a föld alá helyzetük a villamosvezetékeket.

Panelházak felújítása
A panelházak felújításának elősegítését - alkalmazkodva a mindenkori állami pályázati rendszerhez - az önkormányzat 2002 óta kiemelten kezeli.

Lakótelepi tömbbelsők felújítása
2010 tavaszán került sor a Barátság útja és a Szabó Erzsébet utca közötti átépített lakótelepi tömbbelső átadására, 2010 végére készül el a Szabó Erzsébet utca és az Újtemplom utca közötti terület.

Játszóterek
Az elmúlt nyolc évben befejeztük játszótereink felújítását

Külső településrészek
A Pakshoz tartozó külső városrészeket a várossal egyenrangúnak tekintjük.

Egynapos Sebészet
Az önkormányzat közel 100 millió forintot költött a szakorvosi rendelőben működő Egynapos Sebészet kialakítására.

Dózsa György út rekonstrukció
Beruházásaink során az elmúlt nyolc évben a minőséget, a tartós, magas színvonalú fejlesztést tekintettük elsődleges célunknak.

Árvíz- és belvízvédelem
Új, automatikusan működő vízátemelő művet építettünk ki a Páli és Kosár utcai zsilipeknél.

Részleges intézmény felújítások
Az önkormányzat, a kiemelt intézményi beruházások mellett, az elmúlt nyolc évben közel egymilliárd forintot fordított épületei műszaki állapotának megőrzésére.

Közművelődés, kultúra, sport
Az 1956-os forradalom emlékműve, a Haza Bölcse, Deák Ferenc tiszteletére állított szobor jelzi, hogy múltunk értékeit tiszteljük, megőrizzük.

Munkahelyteremtés
Kezdő vállalkozások indulásának elősegítésére, azok kedvezményes működési feltételeinek biztosítására inkubátor házat építünk az ipari parkban.


Várom kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: