Következő lap
Előző lap

Dózsa György út rekonstrukció

Főutca rekonstrukciója

Beruházásaink során az elmúlt nyolc évben a minőséget, a tartós, magas színvonalú fejlesztést tekintettük elsődleges célunknak. 2005-ben a gimnáziumtól a Rákóczi utcáig újult meg a Dózsa György út, megépült a körforgó.

Ebben az évben a körforgó és a Fehérvári út közötti útszakasz átépítése során új járdák, kerékpárút, leállósáv, csapadékvíz-elvezetési rendszer került kialakításra, melyet - terveink szerint - a következő ciklusban az Erzsébet Szállóig szeretnénk folytatni.
Idén összesen

  • 10.093 m2 felület,
  • 5.492 m2 út és parkoló,
  • 3.478 m2 járda és
  • 1.123 m2 kerékpárút

újult meg, illetve készült el.

A beruházás összértéke 526 millió forint, amelyből 96 millió forintot pályázati pénzből biztosítunk.

Számadás

Beruházások, fejlesztések 2003-2010
A fegyelmezett, szigorú gazdálkodás nem öncélú. Az éves költségvetéseknek a város működtetése mellett fedezetet kell biztosítania a települési vagyon megőrzésére

Útfelújítások
Folytatódott közútjaink tervszerű felújítása, szükség szerint kicseréltük a pályatest alatti közművezetékeket, illetve a föld alá helyzetük a villamosvezetékeket.

Panelházak felújítása
A panelházak felújításának elősegítését - alkalmazkodva a mindenkori állami pályázati rendszerhez - az önkormányzat 2002 óta kiemelten kezeli.

Lakótelepi tömbbelsők felújítása
2010 tavaszán került sor a Barátság útja és a Szabó Erzsébet utca közötti átépített lakótelepi tömbbelső átadására, 2010 végére készül el a Szabó Erzsébet utca és az Újtemplom utca közötti terület.

Játszóterek
Az elmúlt nyolc évben befejeztük játszótereink felújítását

Külső településrészek
A Pakshoz tartozó külső városrészeket a várossal egyenrangúnak tekintjük.

Egynapos Sebészet
Az önkormányzat közel 100 millió forintot költött a szakorvosi rendelőben működő Egynapos Sebészet kialakítására.

Dózsa György út rekonstrukció
Beruházásaink során az elmúlt nyolc évben a minőséget, a tartós, magas színvonalú fejlesztést tekintettük elsődleges célunknak.

Árvíz- és belvízvédelem
Új, automatikusan működő vízátemelő művet építettünk ki a Páli és Kosár utcai zsilipeknél.

Részleges intézmény felújítások
Az önkormányzat, a kiemelt intézményi beruházások mellett, az elmúlt nyolc évben közel egymilliárd forintot fordított épületei műszaki állapotának megőrzésére.

Közművelődés, kultúra, sport
Az 1956-os forradalom emlékműve, a Haza Bölcse, Deák Ferenc tiszteletére állított szobor jelzi, hogy múltunk értékeit tiszteljük, megőrizzük.

Munkahelyteremtés
Kezdő vállalkozások indulásának elősegítésére, azok kedvezményes működési feltételeinek biztosítására inkubátor házat építünk az ipari parkban.


Várom kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: