Miért indulok újra?

Szeretném befejezni a megkezdett munkát. Felépíteni a gyógyfürdőt, kialakítani az új kommunális-hulladék tárolót, megépíteni az új szennyvíztelepet, valamint felkészülni az atomerőmű bővítésével összefüggő városi feladatok ellátására. A folyamatban lévő munkák többsége nem látványos, de a városi lét alapfeltételei közé tartoznak.

Úgy érzem, hogy van bennem erő a feladatok megvalósításához. Tudom, nemcsak ezekre van szükségünk nekünk, paksiaknak. Szükség van jó egészségügyi és szociális ellátásra, jó oktatásra. Színvonalas kulturális rendezvényekre. Sportolási lehetőségekre az amatőröknek is, az élsportolóknak is. Fontos, hogy mindig elvigyék a szemetet, hogy folyjon a víz a csapból, hogy tiszták legyenek az utcák, szépek, gondozottak a parkok, a közterek. És arra is, hogy mindenki biztonságban érezze magát. Legyen munkahelye és ne törjék fel a lakását.

Négy éve azt írtam, hogy „a "hatalom" nem érint meg. Mondhatom azt is, hogy nem érdekel. A "hatalom" felfogásom szerint csak lehetőség a munkára, a szolgálatra. Annak a közösségnek, annak a városnak a szolgálatára, amely befogadott, és amelyben szeretek élni." Most sem írhatok erről mást. Bízom benne, Ön is így látja ezt.

Azt is írtam, hogy „Azt szeretném, ha mindenki bízna a képviselő-testületben, ha mindenki bizalommal fordulhatna a hivatalhoz, hogy a gazdálkodás továbbra is tiszta, felelős, átlátható és ellenőrizhető lenne." Az elmúlt négy évben mindent megtettem azért, hogy ez így is legyen. Talán sikerült megvalósítani.

Betonoztunk, aszfaltoztunk, intézményeket szerveztünk át. Jutalmaztunk és ünnepeltünk. Harangot szenteltünk Gyapán, emlékparkot Csámpán. Utat építünk Cseresznyésben, megteremtettük az internet elérés feltételeit Biritón.

Paksra érkező barátaink rácsodálkoznak a megújult Erzsébet Szállóra, érdeklődéssel nézik a főutca felújítását, elismerően bólintanak a Paksi Képtár megtekintése után és jó velük beülni halászlét enni egy lussoniumi séta után.

Négy éve még csak reméltük, hogy bővítik az atomerőművet, ami újabb lehetőségeket nyit a város, a város lakosai, munkavállalói számára, de fejlődési lehetőséget jelent a kistérség, a volt járás számára is, melynek Paks a központja.

Közös céljaink megvalósításához kérem minden paksi polgár segítségét, együttműködését. Legyen biztonság, nyugalom és rend.

Hajdú János

Tudja-e Ön?
 • hogy az önkormányzat tizenhét intézmény (egészségügyi, szociális, oktatási, közművelődési) fenntartásáról és működtetéséről gondoskodik?
 • hogy az önkormányzat a kötelező feladatok magas szintű ellátása mellett a lakosság igényeinek kiszolgálása érdekében nem kötelező feladatokat is ellát (mint pl. szakorvosi rendelőintézetet üzemeltet, középiskolákat, művészeti iskolát működtet, képtárat, múzeumot tart fenn)?
 • hogy évente az egy gyermekre jutó állami normatívát kiegészítő önkormányzati támogatás összege óvodai ellátás esetén 365 ezer forint, általános iskolában 354 ezer forint?
 • hogy egy gyermek fejlesztésére a bölcsődétől a középiskola végéig az állami támogatás mellett önkormányzati forrásból 6 millió 800 ezer forintot költünk?
 • hogy a helyi szociális juttatások éves összege több mint 120 millió forint (lakásfenntartási támogatás, ingyenes tanulóbérlet, cigány tanulók ösztönző támogatása, átmeneti szálló üzemeltetés, stb.) ?
 • hogy 500 ezer m² virágosított felületről, parkról gondoskodik az önkormányzat, és ennek éves költsége 128 millió forint?

... és azt is tudja

 • hogy az átlagosnál magasabb szintű települési közszolgáltatásokat az átlagosnál alacsonyabb szolgáltatási díjakkal szervezi meg a város vezetése?
 • hogy az országos átlagnál stabilabb munkahelyekkel és magasabb jövedelmekkel rendelkeznek a paksiak?
 • hogy az országban 12,6%, Tolna megyében 13,7%, a kistérségben 10,2%, Pakson pedig 7% a munkanélküliségi mutató?
 • hogy élen járunk olyan, az életminőséget befolyásoló objektív mutatókban, mint a városi szilárdburkolatú utak aránya, a 100 lakosra jutó víz és szennyvízbekötések száma, a 100 diákra jutó pedagógusok száma vagy a 100 lakosra jutó orvosok száma?
 • hogy az átlagosnál alacsonyabbak a sportrendezvények, a múzeum, a strand és uszoda belépődíjai?
Várom kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: