dr Nagy Tibor

Képviselojelölt 6 sz. választókörzet

dr Nagy Tibor

Bár az elmúlt években a lakótelep arculatában jelentős változást eredményezett a panelházak felújítása, sok és sokféle tennivaló akad a körzetben.

Indokolt a lakótelep központi parkjának (városi művelődési központ és környéke) teljes rekonstrukciója - ezt elsősorban pályázati források igénybevételével lehet elvégezni.
Mint egy korábbi pályázat előkészítése során is történt, ezzel összhangban szorgalmazni és koordinálni kell, hogy a választókörzetben működő üzletek tulajdonosai a környezethez méltó, egységes arculatban újítsák fel üzleteiket.

A lakótelepi épületek közötti területek minősége a lakások piaci értékét is befolyásolja. Emiatt is folytatnunk kell a már megkezdett programot: a tömbbelsőkben levő sétányokat korszerű térburkolattal szükséges ellátni, a zöldfelületeket - a meglévő értékes növényzet megtartása mellett - meg kell újítani, a régi utcabútorokat, világítóberendezéseket le kell cserélni. Az éves költségvetések lehetőségeihez alkalmazkodva a Kurcsatov utcai házak közötti, illetve az Ifjúság-Alpári Gyula - Babits Mihály - Rajk László - Barátság utcai házak között terek megújítására törekszünk.

A panellakások értékmegőrzésének és ezzel összefüggésben az energiahatékonyság növelésének bevált módja az épületek szigetelése, nyílászáróinak cseréje és fűtési rendszerének felújítása, ami az elmúlt időszakban megkezdődött: több mint 1800 panel-lakás, a lakótelepi lakások 63%-a újult meg az elmúlt nyolc év során. A jelenlegi támogatási rendszer megtartásával kell ösztönözni a felújításra váró házak lakásainak tulajdonosait az energiatakarékos beruházás megvalósítására.
Sok út, utca újult meg az elmúlt időszakban a városban és a lakótelepen is, de ezen a téren maradt még feladatunk Többek mellett a forgalmas Újtemplom utca, és az Ifjúság útja megújítását tűzzük ki célul. Ezen kívül szilárd burkolattal kell ellátni a Teller Ede utcát.

Csapadékos időben a Rajk László utcai lépcsőházak bejáratai - a vízlevezetési problémák miatt - nehezen közelíthetők meg. Megoldást találunk a probléma felszámolására.

A Barátság úti körforgalommal körbezárt terület ideális hely egy térplasztika elhelyezésére.

A galambok elszaporodása nagyon sok kellemetlenséget okoz a körzetben lakóknak. A probléma kezelésének lehetőségeit már szakemberek bevonásával vizsgálják.

A kisgyerekek, kismamák számára nagyon fontosak a játszóterek. A biztonság érdekében a forgalmas utak mellet lévő játszótereket körbe kell keríteni, a játékeszközöket továbbra is megfelelő módon kell ellenőrizni, karbantartani, számukat - lehetőség szerint - bővíteni kell. (Ifjúság úti, Alpári Gyula utcai játszóterek).
A hétvégeken, vagy programok idején, éjszaka, illetve hajnalban gyakori a körzetben élők nyugalmát zavaró hangoskodás, randalírozás. A városvezetés eddig is szerződéses szakszolgálat alkalmazásával igyekezett a rendőrség mellett visszaszorítani az ilyen jelenségeket. Javasolni fogom, hogy növeljük ezen a területen az ellenőrzések gyakoriságát és hatékonyságát.

Szórólap

Szórólap
PDF file

Választókerületem utcajegyzéke

11. sz. szavazókör
Helye: Városi Művelődési Központ
Alpári Gy. u., Barátság u., Rajk L. u., Gagarin u., Szabó E. u., Újtemplom u. 17-31-ig (páratlan), 18-28-ig (páros)

12. sz. szavazókör
Helye: Városi Művelődési Központ
Babits M. u., Ifjúság útja, Kurcsatov u., Teller E. utca

Elérhetőség

dr Nagy Tibor 6 sz. választókerületi képviselőjelölt a 20/942-2269 telefonszámon várja érdeklődését, kérdését.

Öneletrajz


1950. június 26-án születtem a Szolnok megyei Tiszasüly községben. Az általános iskolát szülőfalumban, a középiskolát a szolnoki, majd a váci gépipari technikumban végeztem el.
A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar gépgyártás-technológia szakán kaptam meg első diplomámat. 1981-ben gazdasági másoddiplomát, majd 1984-ben egyetemi doktori címet szereztem.
1985 óta a paksi atomerőműben, különböző műszaki területeken tevékenykedem. Hét éve karbantartási területen dolgozom, jelenleg a Szerviz Főosztály vezetője vagyok.
Nős vagyok, családommal Pakson, a Toldi Miklós utcában, családi házban lakunk.

Az elkövetkező időszakban azért szeretnék dolgozni, hogy az atomerőmű még hosszú ideig biztonságosan és gazdaságosan működjön, a Paksiak élet és munkalehetőségei a lehető legjobbak legyenek.