Csapatunk

Kilencen vagyunk. Kevesebben, mint négy évvel ezelőtt. A hatékony önkormányzati működés aktív, cselekvő képviselői munkával, kisebb létszámú testülettel is megvalósítható.

A csapat szorgalmas, a környezetükért felelősséget vállaló, tapasztalt tagokból áll.
Néhányan közülünk gyakorlott önkormányzati képviselők, mások szolgálatra kész új feladatvállalók.

Mindannyian egyet akarunk: rendet. Rendet és fegyelmet. Eredményes, az atomerőművel közösen tervezett városfejlesztést, tiszta közéletet.

„Közlegény-sorban állni és kitüntetés nélkül gyakorolni polgári erényt, niha szintoly magasztos állás és szintoly szent kötelesség, mint állani a dolgok élén."  Széchenyi István

Barnabás István

Barnabás István

Képviselojelölt 1.sz választókörzet

Ulbert Sándor

Ulbert Sándor

Képviselojelölt 2.sz választókörzet

Bordács József

Bordács József

Képviselojelölt 3.sz választókörzet

Kern József

Kern József

Képviselojelölt 4.sz választókörzet

Csajági Sándor

Csajági Sándor

Képviselojelölt 5.sz választókörzet

dr Nagy Tibor

dr Nagy Tibor

Képviselojelölt 6.sz választókörzet

Leber Ferenc

Leber Ferenc

Képviselojelölt 7.sz választókörzet

Spiesz József

Spiesz József

Képviselojelölt 8.sz választókörzet

Tudja-e Ön?
 • hogy az önkormányzat tizenhét intézmény (egészségügyi, szociális, oktatási, közművelődési) fenntartásáról és működtetéséről gondoskodik?
 • hogy az önkormányzat a kötelező feladatok magas szintű ellátása mellett a lakosság igényeinek kiszolgálása érdekében nem kötelező feladatokat is ellát (mint pl. szakorvosi rendelőintézetet üzemeltet, középiskolákat, művészeti iskolát működtet, képtárat, múzeumot tart fenn)?
 • hogy évente az egy gyermekre jutó állami normatívát kiegészítő önkormányzati támogatás összege óvodai ellátás esetén 365 ezer forint, általános iskolában 354 ezer forint?
 • hogy egy gyermek fejlesztésére a bölcsődétől a középiskola végéig az állami támogatás mellett önkormányzati forrásból 6 millió 800 ezer forintot költünk?
 • hogy a helyi szociális juttatások éves összege több mint 120 millió forint (lakásfenntartási támogatás, ingyenes tanulóbérlet, cigány tanulók ösztönző támogatása, átmeneti szálló üzemeltetés, stb.) ?
 • hogy 500 ezer m² virágosított felületről, parkról gondoskodik az önkormányzat, és ennek éves költsége 128 millió forint?

... és azt is tudja

 • hogy az átlagosnál magasabb szintű települési közszolgáltatásokat az átlagosnál alacsonyabb szolgáltatási díjakkal szervezi meg a város vezetése?
 • hogy az országos átlagnál stabilabb munkahelyekkel és magasabb jövedelmekkel rendelkeznek a paksiak?
 • hogy az országban 12,6%, Tolna megyében 13,7%, a kistérségben 10,2%, Pakson pedig 7% a munkanélküliségi mutató?
 • hogy élen járunk olyan, az életminőséget befolyásoló objektív mutatókban, mint a városi szilárdburkolatú utak aránya, a 100 lakosra jutó víz és szennyvízbekötések száma, a 100 diákra jutó pedagógusok száma vagy a 100 lakosra jutó orvosok száma?
 • hogy az átlagosnál alacsonyabbak a sportrendezvények, a múzeum, a strand és uszoda belépődíjai?
Várjuk kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: