Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány, díjkiosztó ünnepség

Paksi Képtár - 2010. október 23.

Kedves Diákok, Felkészítő Pedagógusok, Kedves Szülők!

Akár jelképesnek is tekinthetjük a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díjátadó ünnepségének időzítését.

Köztudott, hogy az 56-os forradalomból a fiatalok, a "pesti srácok", derekasan kivették részüket. Ismert, hogy sok fiatal áldozata is volt a forradalomnak. Akkor a bátor, vakmerő kiállás volt a különleges, a szokásostól eltérő, amire 54 év után is emlékezünk, és még nagyon sokáig emlékezni is fogunk.

Nagyot változott azóta a világ; ma ilyen hősiességre szerencsére nincs szükség. Viszont minden nemzedék legjobbjaiban mindig él a vágy, hogy több legyen az átlagnál, valamivel kitűnjön a többi közül. Van, aki deviáns viselkedéssel tűnik ki, van, aki a mobiltelefon legújabb változatát zsarolja ki rendre szüleitől, van, aki trendi jó cuccokban jár, trendi műkörmökkel, frizurákkal hökkenti meg a környezetét.

De szerencsére olyanok is akadnak szép számmal, akiknek nem ez az első, és nem is a második. Akiknek a szorgalom, a kitartás, a tudás, az eredmény a fontos. Azok a dolgok, melyek a közösség számára közvetve, vagy közvetlenül értéket jelentenek, az egyén számára pedig kitágítják az érvényesülés lehetőségét.

A sikert mindenki szeretné, csak az árát nem hajlandók az emberek általában megfizetni. Pedig tudjuk, hogy nincsenek csodamódszerek, az eredményhez szükséges munka sohasem spórolható meg.

És még valamit Kedves, Jelenlévők!

Akinek a Teremtő tehetséget adott valamiben, zenében, képzőművészetbe, sportban, gyors felfogást, jó emlékezőképességet, az felelős azért, hogy azt hasznosítsa! Nem kapott menlevelet arra, hogy azt elherdálja!

A ma kiosztott díjak nem magasak, inkább jelképesek. Elismerni törekednek azt a nagyszerű munkát, melyet a díjazottak végeznek, és jelezni szeretnék az atomerőmű és a város közös szemléletét, törekvését. Jelezni kívánjuk, hogy mit tartunk értéknek, hogy egészséges, dolgos, eredményes és elégedett embereket szeretnénk ebben a városban. Olyan embereket, akik felnőttként sem anyagi, sem intellektuális értelemben függetlenek. Szabad embereket.

Gratulálok a kitüntetetteknek és családjuknak, megköszönöm a felkészítők áldozatos munkáját.

Beszédek, események

Tanévnyitó-Deák iskola | 2011. szeptember 1.
Minden korban szükség volt és szükség van ma is a pedagógus elkötelezettségére, szakmai tudására, alázatára és felelősségvállalására.

Augusztus 20-i beszéd | 2011. augusztus 20.
Mi, magyarok, itt Pakson, az országban, a Kárpát-medencében és szerte a világban az államalapító szent királyt, István királyt ünnepeljük! Megidézzük tetteit, megidézzük a kort, melyben részben külső kényszerek alatt, részben pedig belső meggyőződésből cselekedett.

Ünnepi köszöntő-városi ünnepség | 2011. március 15.
Többféle Haza van. Egy a génjeinkben. Egy a nyelvünkben, a gondolkodásunkban, az értékeinkben, a hagyományainkban, a történelmünkben. És egy, a Kárpát-medence éppen aktuális részén. Nekünk ezek mind együtt a Hazánk, nekünk ezeket mind védenünk, óvnunk, gyarapítanunk kell.

Ünnepi köszöntő - városi ünnepség | 2010. október 23.
Mózes után Bíbó tízparancsolata is próbára tudja tenni az embert! Tudom, Bíbó sokat, nagyon sokat kér. A világ, az ország, közviszonyaink ismeretében majdhogy teljesíthetetlent. De akárhogyan kerülgetjük, csűrjük, csavarjuk a szót, a témát! A világ, az ország, közviszonyaink ismeretében igazat kell adnunk neki.

Emlékkereszt szentelés | 2010. október 23.
A megpróbáltatások, megalázások végtelen sorát kellett elszenvednie a magyar nemzet fogoly fiainak. Azoknak, akik egy rendezett, magas kultúrájú ország polgárai voltak, azoktól, akik egy nagy-nagy kísérleti kalickában, amit Szovjetuniónak hívtak, rótták rab köreiket.

Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány, díjkiosztó ünnepség | 2010. október 23.
Akinek a Teremtő tehetséget adott valamiben, zenében, képzőművészetbe, sportban, gyors felfogást, jó emlékezőképességet, az felelős azért, hogy azt hasznosítsa! Nem kapott menlevelet arra, hogy azt elherdálja!

A Képvieslő-testület alakuló ülése | 2010. október 18.
Azt szeretném, hogy az új Képviselő-testületet szerénység, tisztesség, segítőkészség, szakszerűség és hatékonyság jellemeze. El kell kerülnünk a – sajnos sok magyarországi településre jellemző – belső harcokat, klikkesedéseket. A testület tagjainak együtt és külön-külön is távol kell tartania magukat az ígérgetésektől, a rossz értelemben vett populista politizálástól.

Önkormányzati választás - 2010 | 2010. október 3.
Részvétel: 45,00% Polgármester: Hajdu János (FIDESZ) (4143) 56,93%

Idősek világnapja | 2010. október 1.
Önök mindannyian megérdemlik, hogy nem csupán az idősek napján, hanem minden nap - családi körben, az intézményekben, vagy a hivatalokban - megkapják azt a törődés és odafigyelést, ami jár Önöknek. Szívből remélem, hogy megtalálják a városban, a környezetükben azokat a lehetőségeket, melyek boldoggá teszik Önöket.

Tanévnyitó - 2010 | 2010. szeptember 3.
„Ahhoz, hogy az ember az igazi művész szerepét igényelhesse, nemcsak tehetség, szív és szellem emelkedettsége kell, hanem józanság is, logika a viselkedésben, s még azt is merném mondani, hogy - bizonyos számító ész is." (Liszt Ferenc)

Várom kérdését, véleményét

Az Ön kérdése, problémája, megjegyzése:

Az Ön e-mail címe: