Barnabás István

Képviselojelölt 1 sz. választókörzet

Barnabás István

Hegy és völgy: egy körzet, kétfajta táj. A körzethez tartozik a már régóta lakott Petőfi utca - Hidegvölgy, az ide csatlakozó Haladás utcai völggyel együtt, valamint az utóbbi évtizedekben benépesült Malomhegy. Itt van a város egyetlen Duna-parti sétánya, két fontos iskolája, és több jelentős műemléke: a Deák ház, a Pongrácz ház és a Prelátus.
A korábban megkezdett munkát kell folytatni. A szélsőséges időjárás miatt az egyes utcákban jelentkező csapadékvíz-elvezetési problémákat kezelni kell. A Haladás utca végén záportározót építünk, ami a határból érkező csapadékvizeknek a városba érkezését késlelteti, szabályozza. A Kömlődi utca esetén ugyanerre a problémára nehezebb lesz megoldást találni, hasonlóan az Üstökös utcai vízbetöréshez.
Nem ígérek megvalósíthatatlannak tűnő elkerülő utat milliárdokért, ehelyett a legfontosabb, reálisan megvalósítható célok eléréséért szeretnék dolgozni.
Az idei évben az Öreghegy utca fölső szakaszát kívánjuk szilárd útburkolattal ellátni, a Pakson megszokott műszaki színvonalon. A következő négy évben sort kerítünk a Haladás utca közmű-és útfelújítására. A Kömlődi utca széttöredezett burkolatának javítása sem várhat meg még egy választási ciklust.
A Wiedemann utcát az Öreghegy utcával összekötő gyalogút megépítését is szeretnénk ebben az évben elvégezni.
A viszonylag rövid Anna utca a Malomhegy forgalmának közel felét bonyolítja. Kis költséggel jelentősen lehet javítani a közlekedés feltételein, az adottságokhoz mérten szélesíteni az útfelületet.
Az Arany János utca végét az Öreghegy utca végével összekötő szervizút felújítása is időszerű, hiszen a környező utcákhoz képest rendkívül rossz állapotban van.
A Szentháromság tér megújítását régóta tervezi a város vezetése, a választókörzet és minden paksi polgár számára fontos a tér megújulása, nem csupán infrastrukturális, hanem történelmi-történeti szempontból is.

A Gárdonyi Kilátó alatti löszfal megerősítésére (támfalépítés) pályázatot nyújtottunk be. A tervezés folyamatban van, ha megépül a támfal, a kilátó is új köntöst kap.
Megvizsgáljuk, hogy a Bezerédj Általános Iskola alsó tagozatos udvarán lehet-e sportolásra alkalmas teret kialakítani. Amennyiben lehetséges, megkezdjük a szükséges előkészületeket a létrehozására.

A ciklus elején felülvizsgáljuk az állattartási rendeletben meghatározott besorolási övezeteket, illetve azok határait. Néhány helyen az állattartás a környéken lakókat zavarja. Olyan megoldást kell találnunk, amely biztosítja a zavartalan lakhatást a körzetben élők számára, de nem lehetetleníti el a saját célra történő állattartást.
Mivel itt lakom, ismerem a körzetet. Úgy érzem, hogy az elmúlt négy évben a lakótelepi körzetemben alpolgármesterként sok mindent el tudtam érni, körzetem látványosan fejlődött. A jelenlegi célok sem teljesíthetetlenek, ha az elmúlt négy évhez hasonlóan nyugodt körülmények között tudunk dolgozni.
Ehhez kérem az Önök segítségét.

Szórólap

Szórólap
PDF file

Választókerületem utcajegyzéke

1. sz. szavazókör
Helye: Munkácsy utcai Óvoda
Anna u, Arany J. u., Csonka köz, Erkel F. u., Gárdonyi G. u, Hegyalja u., Jókai M. u, Kálvária u., Kilátó u., Könyök u., Munkácsy M. u., Pákolitz I. u., Rókus u., Szőlőhegy u., Tavasz u., Vas köz, Wiedemann u.

2. sz. szavazókör
Helye: Bezerédj Általános Iskola, Szentháromság tér 1.
Bajcsy Zs. u., Bástya u., Deák F. u., Dunaföldvári u., Haladás u., Hangya köz, Hidegvölgy u., Kalap u., Kömlődi u., Nyár u., Öreghegy u., Petőfi S. u., Szentháromság tér, Üstökös u.

Elérhetőség

Barnabás István 1 sz. választókerületi képviselőjelölt a 30/989-7353 telefonszámon várja érdeklődését, kérdését.

Öneletrajz

1961-ben születtem Budapesten. Okleveles vegyészmérnök vagyok, sokáig az atomerőműben dolgoztam, jelenleg én vagyok a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. üzemeltetési igazgatója. Három gyermekemmel 1997 óta élünk Öreghegy utcai családi házunkban.
Tagja voltam az első szabadon választott paksi képviselőtestületnek, eddig három választási cikluson keresztül vettem részt az önkormányzat munkájában. Különösen büszke vagyok arra, hogy 2006-ban egy lakótelepi körzetben választottak meg képviselőnek, és, hogy ott a panelházak felújítása, valamint a lakótelepi környezet rendbetétele területén mekkora előrehaladást sikerült elérni. Ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy alpolgármesterként viszonylag jól tudom a körzet érdekeit érvényesíteni, és az, hogy a Polgári Összefogás frakciója nyugodt körülmények között, politikai vitáktól mentesen vezethette a várost négy évig. Most végre a saját körzetemben indulhatok, szeretném, ha itt még nagyobb fejlődést sikerülne elérni, mint eddig. Sok tenni való van még a körzetben, gondoljunk csak a Szentháromság térre, a Deák házra, a partfalakra, vagy a Gárdonyi-kilátóra. Néhány utca felújítása is hátra van még, ezekben kell előre lépnünk. Ehhez a munkához kérem most az Önök támogatását.